felülvilágító ablak árnyékoló szerkezet
felülvilágító ablak árnyékoló motoros
felülvilágító ablak árnyékoló
kapcsoló
ablak árnyékoló felülvilágító
motor csőmotor
távirányító

Árnyékoló működtetés

Általában motoros - távirányítós rendszerek. Az automatizált rendszerek kényelmet biztosítanak, elegánsak és egyszerű  a működtetésük. A felülvilágító árnyékoló hengerében csőmotor mozgatja nyitáskor és visszazáráskor a szerkezetet és ez által a ponyvát. Ezt a megoldást a legkényelmesebben rádióvezérlésű motorral és távirányítóval lehet megoldani. Motoros beépítés esetén az ELERO cég termékei segítenek az optimális rendszerfelépítésben.

Felülvilágító ablak árnyékoló

A felülvilágító ablakok beépítésének a célja a természetes fény belső térbe juttatása. Alkalmazzák exkluzív irodák kialakításánál, csarnokok építése során, kreatívan kialakított családi házaknál, lépcsőházaknál, stb.

Sokszor az így kialakított rendszer teljesen megfelel az alap elképzelésnek, ami egy helyiség bevilágítása.

Elsősorban olyan helyzetben van szükség árnyékoló szerkezet alkalmazására, amikor a felülvilágító nagy felületű és az állandó napfény nem kívánatos, vagy ha egy irodát veszünk példaként, akkor egy prezentációs vetítés, tárgyalás nem kíván plusz fényeket.

Modern irodák kialakítása során előszeretettel alkalmazzák ezt a módszert, aminek hatására egy láthatatlan gombnyomásra működő rendszer nyújtja a természetes fény és a sötétség hangulatos játékát. Legtöbb ilyen esetben az árnyékoló szerkezetet áttetsző álmennyezet mögé építjük be, így nem látszik belőle semmi.

A felülvilágító ablak árnyékoló egy vízszintes, de szögben dönthető elrendezésű szerkezet, amely leginkább egy napellenzőhöz hasonlítható, annyi különbséggel, hogy itt két fix pont között mozog az árnyékoló anyag és nem karok segítségével történik a mozgatásuk.

Teljes és részleges árnyékolás valósítható meg általa.

Három részre lehet bontani a rendszert, ezek a vászon, hengerek és az elektronika.

A vászon kifeszítését és közvetlen mozgatását a két egymással szemben elhelyezett alumínium henger végzi, megerősített zsinóros áthúzás segítségével.

Ezeket egy biztonságos szerkezet összetartó és rögzítést segítő teherhordó acél  keretbe helyezzük el. A szerkezet mozgatását az egyik hengerbe beépített csőmotor végzi, míg a visszahúzó mozgást a motor és a másik hengerben elhelyezett speciális rugós kialakítás koordinálja. Irányítása falon elhelyezett kapcsolóval, vagy távirányítóval lehetséges.

Teljes fényzárás csak fényzáró vászonnal és fénycsapdás takarással lehetséges.

Árnyékoló vászon

Anyaga poliészter, vagy üvegszálas napháló. A fényáteresztő képesség alapján lehet fényáteresztő, ilyenek a naphálós rendszerek, és lehet fényzáró, ezek a poliészter anyagok. A felülvilágító rolós rendszerű árnyékolására kifejlesztett vászon erős szakítószilárdsággal rendelkezik.

Olyan alkalmazás esetén, amikor az árnyékolót nem rejti álmennyezet, fontos lehet a vászon anyagszíne is. Ilyen esetben színminta katalógusból lehet kiválasztani a legjobb színárnyalatot.

fejléc Mérleg-Ész
e-mail
napellenző crop
kétoldalas karos napellenző | könyökkaros napellenző | Óriás napernyő | Kerti napernyő | Promó napernyő | roló reluxa | felülvilágító ablak árnyékoló
info@merleg-esz.hu